De stad Ronse viert De Rore!!

De stad Ronse viert de 500ste verjaardag van de befaamde polyfone componist, Cypriaan De Rore.

Naast de vele concerten en een prachtige overzichtstentoonstelling zijn er tevens beiaardconcerten, radiomissen, een stadswandeling, ... Ook vieren de muziekacademie en de kunstacademie deze componist die in Ronse geboren is. Een speciale Festival-cd wordt uitgebracht met muziek van De Rore. En vanaf nu kan men ook een vel postzegels kopen met de afbeelding van Cypriaan De Rore, een stripverhaal en een genummerde litho.


Lees meer over deze vieringen door hieronder op de verschillende onderwerpen te klikken:


Concerten

Een componist kunnen we niet beter vieren dan door zijn muziek te laten klinken. Daarom organiseren wij meerdere concerten waarbij gerenomeerde ensembles in Ronse optreden. Zij geven een panorama van de werken van De Rore en zijn tijdgenoten. Maar ook willen we laten horen hoe componisten van nu zich laten inspireren door de muziek van De Rore.

--> Voor een volledig overzicht van de concerten: klik hier.


 

Tentoonstelling "Cypriaan de Rore: Omnium musicorum Princeps"

De tentoonstelling Cypriaan de Rore : "Omnium musicorum Princeps" opent op 18 april in het "Cultureel Centrum De Ververij" en loopt na het festival door tot en met 25 mei 2015.

--> Voor meer informatie over deze tentoonstelling: klik hier.


2 Radiomissen met muziek van De Rore, uitgezonden door Radio1

Tweemaal zal Radio1 een Eucharistieviering capteren vanuit de Sint-Hermeskerk in Ronse:

  • 19 april 2015: Eucharistieviering om 10 uur. Het Laudantes Consort voert onder leiding van Guy Janssens de mis "Missa Doulce Mémoire" van Cypriaan De Rore uit. --> Klik hier voor meer informatie.
  • 26 april 2015: Eucharistieviering om 10 uur. Het ensemble Encantar voert de mis "Missa Vous ne l'aurez pas" van Cypriaan De Rore uit. --> Klik hier voor meer informatie.

4 Beiaardconcerten

Ook de beiaard van de Sint-Hermeskerk in Ronse zal De Rore vieren:


Festival-CD, in samenwerking met radio Klara --> klik hier


Stadswandeling --> klik hier